TV8 SkärgårdsdrömTV8 Skärgårdsdröm söker fritidshus i Höga Kusten


sd topp810253-1Skärgårdsdröm

Att Ulvön är känd som surströmmingens förlovade ö är inget som stör husjägarna Veronica och Thomas. I Docksta visar Sofia Rågenklint ett hus med originella detaljer för paret. För inte är det vanligt att hitta rum tapetserade med näver. Kramfors och Höga kusten har en hel del att erbjuda visar det sig.


Veronica och Thomas bor med sina fyra små pojkar utanför Kramfors. Deras villa ligger nära en trafikerad väg vilket gör att det aldrig blir helt tyst. Tidigare kamperade de i husvagn på semestern. Den lösningen fungerade dock inte i längden med en kvartett snabbväxande gossar i familjen. Nu söker de ett vinterbonat fritidshus, gärna nära vattnet. Thomas har ingenting emot renovering, men Veronica vill absolut att huset ska vara i gott skick
Första åker de till Ulvön och tittar på ett riktigt härligt skärgårdshus. På tomten finns också en liten tjärn med rudor i. Ett stort båthus ingår också. Den bedårande utsikten över Mjältön, Sveriges högsta ö (236 meter över havet), får Veronica och Thomas att sucka hänfört. De besöker sedan Docksta och Ulvvik. Även huset i Docksta har en fantastisk och fri vy. Där får man även tapeter i näver på köpet. Det tredje huset byggdes på 80-talet men har en mysig hemvävd känsla som får det att kännas mycket äldre. Veronica blir speciellt förtjust i ett inglasat rum med infravärme.
Skärgårdsdröm
I varje avsnitt av Skärgårdsdröm träffar programledaren Sofia Rågenklint nya människor som bestämt sig för att drömmen om skärgården inte bara ska förbli en dröm. Alla har olika önskningar och visioner vilket gör att vi får se ett rikt och varierat utbud av härliga hus.
Samtidigt får vi följa med på en inspirerande resa genom Sveriges alla skärgårdar från norr till söder.

© Höga Kusten Stugor 2019